perjantai 7. helmikuuta 2014

Mimi Alford: Salaisuus sydämessäni, Presidentti Kennedy ja minä


Ehkä olen lukijana turhan tarkka ja varsinkin turhasta nillittäjä, koska olen huomannut muidenkin elämänkertojen kohdalla saman ilmiön mitä tapahtui tässä. Ilmiön nimeltään "ei ole ammattikirjailijan eli ammatikseen kirjoittajan" tekstiä. Se jostain syystä vaikuttaa lukukokemukseeni paljon jos ja kun sen huomaa. Vaikka kieli olisi kuinka sujuvaa ja soljuvaa, niin silti eron huomaa. Ei kaikkien kohdalla, mutta tässä kirjassa tuo ilmiö hakkasi takaraivoon koko ajan.

Tarina eteni mukavasti ja oli kiva lukea miten Mimi päätyi Valkoiseen Taloon töihin. Oli mukava tirkistellä Valkoisen Talon arkeen ja ihmisiä Presidentti Kennedyn alaisten joukossa. Tosi vähän retosteltiin tuolla salasuhteella ja sillä mitä kaikkea makuuhuoneessa tapahtui. En siis toki odottanutkaan mitään huikeita yksityiskohtaisia kuvauksia lemmenleikeistään, vaan olisin ehkä enemmän halunnut tietää lehdistöosaston arjesta ja siitä miten ihmiset suhtautuivat kaikkiin Presidentti Kennedyn naisiin. Tai niistä joista tiesivät. Ja kyllähän siellä varmaan kaikista tiedettiin, vaikkakaan ei julkisesti puhuttukaan.

Enkä yhtään vähättele tuollaisen salaisuuden säilyttämisen tuskaa. Ihmettelisin ellei olisi vaikuttanut elämän kulkuun. Silti tämä kirja oli hieman tylsä. Onneksi oli lyhyt, niin tuli luettua silti nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti