sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viljami Puustinen: Kingston Wall - Petri Wallin saaga


Olen kyllä kuullut Kingston Wallista, aika monet ovat, enkä itse ole poikkeus. En tosin koskaan ole kuullut heidän musiikkiaan, mutta bändi on nimenä tuttu. Ostin siis kirjan pelkästään mielenkiinnosta tämän bändin historiaa kohtaan. Ja olikin hyvä ostos. Puustinen on tehnyt ison työn haastattelemalla ihmisiä Petri Wallin lähipiiristä jonka jälkeen on koonnut näistä kronologisesti etenevän hienon tarinan suuresta persoonasta, joka teki ultimaattisen ratkaisun.

Kirja itsessään ja myös Petri Walli persoonana on erittäin mielenkiintoinen. Miten jotenkin hienoa kun miehessä yhdistyi luovuus ja bisneshenkisyys, joka usein nähdään samassa paketissa jotenkin outona ja epäaitona. Walli mitä ilmeisimmin tiesi tarkkaan mitä halusi ja vei bändinsä suuriin sfääreihin juurikin tuon peräänantamattomuuden voimalla. Persoonana vaikutti olevan mielenkiintoinen ja monitahoinen. Olin surullinen kun niin suuri persoona kaikessa herkkyydessään "joutui" henkisyyden kultin johtohahmon pauloihin. Toki, olihan siinä varmasti huumeillakin osuutta asiaan, mutta onhan se tosi surullista kaikesta huolimatta tai ehkä juuri siksi. Nostan hattua Petri Wallille kun uskoi ihan täysillä omaan juttuunsa ja jätti kommentit omaan arvoonsa, vaikka mistä sitä tietää miten koville mikäkin paha kommentti otti. Miten moni rockpiireissä uskaltaisi niin avoimesti hurahtaa houseen/tranceen ja vielä ottaa sieltä omaan bändiinsä twistejä. 

Kirjassa oli myös muita todella mielenkiintoisia asioita, kuten se, että Petri Wallin setä Osmo Walli on suunnitellut Stockmannin logon. Mukavaa nippelitietoa, josta tällainen wannabe-graafikko pitää kovasti. Tai että Eppu Walli oli yksi harvoja tatuoijista koko Suomessa 90-luvun alussa. En ole tullut edes ajatelleeksi ettei tuolloin vielä tatuointistudiot olleet yleisiä, enemmänkin harvinaisia. 

Se on hieno asia miten Petri Wallin saagaa pidetään yllä ja kiitän Viljami Puustista kun kirjoitti tämän hyvin silmiä avaavan kirjan kyseisestä saagasta. Kiitos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti