perjantai 22. elokuuta 2014

Laila Hirvisaari: Lehmusten kaupunki


Vihdoin ja viimein löysin tämän Lehmusten kaupunki sarjan aloituskirjan ja kotiutin sen tietysti heti. Suomalaisen kirjakaupan alehyllystä. Ja olikin hieno löytö, koska tämä painos sisälsi heti kärkeen vanhoja valokuvia Lappeenrannasta kera Lailan kommenttien. Nuo juuri ovat sitä parhainta antia. Maisemien visualisointi. Vaikka kyllä toki Lailan kirjalliset ansiot auttavat kyllä visualisoimaan maisemat ihan hienosti. Silti oli hienoa nähdä omin silmin ne maisemat valokuvista.

Olen siis joskus aikoinaan lukenut sarjan kolme viimeistä osaa, mutta neljä ensimmäistä on jäänyt lukematta. En muista ihan hirveän hyvin noita kolmea viimeistä, joten nyt onkin jo korkea aika lukea koko sarja alusta loppuun. Booktori tapahtumasta kotiutin toisen ja neljännen osan, joten piti odottaa että tämä ensimmäinen osuu räpylöihin, jotta tulee luettua kirjat vihdoin järjestyksessä.

Sitten itse asiaan. Inhottava sanoa, mutta hieman hitaasti lähti kirja liikkeelle eikä oikein päässyt lentoon lopussakaan. Silti nautin tämän lukemisesta, koska kuvaa historiaa ja Laila osaa kuvata arkisia asioita mahtavasti. Oli myös mukavaa päästä koko tarinasta jyvälle vaikka ei ihan kunnollisessa muistissa noiden kolmen viimeisen kirjan tarinat olekaan. On niin hassua ajatella kaikkia noita sosiaalisia sääntöjä joita tuohon aikaan oli ja karmivaa ajatella tuota "ennen sotaa" fiilistä. Kaikki oli niin toisin ja romantisoin tuota ajanjaksoa vaikka tosiasiassa olen vallan tyytyväinen nykyaikaankin. Tykkäsin tarinasta, tykkäsin kuvista, tykkään Lailasta. Tästä se sarjan lukeminen alkaa. Kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti