perjantai 19. syyskuuta 2014

Laila Hietamies: Kukkivat kummut


Onpas vaikeaa kirjoittaa näistä kirjoista näin jälkikäteen kun kaikki tapahtumat sekoittuu keskenään, mutta yritän kuitenkin edes hieman palastella näitä kirjoja osiin. Viimeinen osa on vielä lukematta, mutta näistä neljästä muusta nyt tällä tavalla peräkkäin.

Niin siinä sitten onneksi kävi, että Ilona ja Veikko saivat toisensa. Olin jo niin varautunut ilottelemaan tämän asian kanssa, että pisti oikein kiukkuiseksi kun se suhde ei osoittautunutkaan niin ruusuiseksi kuin mitä sen olin mielessäni kuvitellut. Tukevan perheessä tapahtumia oli enemmän kuin tarpeeksi. Sekä iloisia että todella surullisia. Nämä ovat jääneet päällimmäisinä mieleen tästä osasta.

Oli myös jokseenkin hauskaa, kun tämän kirjan kohdalla vasta selvisi, että se Parainen josta kirjoissa puhutaan ei tarkoita sitä Varsinais-Suomessa olevaa kaupunkia nimeltään Parainen, vaan Lappeenrannassa olevaa sementtitehdasta. Olen kahden aiemman kirjan kohdalla hämmästellyt isosti miten Riston isä ehtii kotiinsa Lappeenrantaan puolessa tunnissa Paraisilta. Tosin, enhän nyt ole sentään niin dorka, ettenkö olisi uskonut kyseessä olevan oikeasti Parainen, mutta alkuun oli hämmennystä silti. Hauskaa.

Hyvä sarja ja hieno sarjan osanen. Tämä kukkivat kummut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti