keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

kesälukumaraton vol 2.0: NYT

Termarissa koko pannullinen kahvia. Evästä vierellä. Läppäri lähellä blogin päivittämistä ja muiden suoritusten seuraamista varten. Myös kännykkä jos vaikka twitteriäkin päivittäisi lukemisen ohessa. Ja onpa nuo tärkeimmätkin eli kirjat jo kasattu ihan lähelle. Talossa ei muita ihmisasukkaita kuin minä, joten NYT se alkaa. Tämä ihana päivä kun saa rauhassa lukea ihan koko päivän. Siippakin kyseli että saakos minulle soittaa päivän mittaan miten, mutta tuumasin että soittaa voi...varautuu vaan siihen että vastausprosentti saattaa vaihdella sen mukaan miten pahasti kirja on kesken. Eli normaalia minua.

Siinä missä esimerkiksi Hys, äiti lukee nyt! on jo ehtinyt lukea 377 sivua, minun urakkani alkaa vasta. Perästä tullaan.

14:00 Alkuruokana tarjoillaan Päivi Koukkarin Hidasteita. 100 sivua. Toivottavasti tämä taktiikka toimii, että aloitan lyhyimmästä. No. Sen näkee sitten kun kello lyö huomenna 14:00.

15:02 Alkuruoka nautittu ja mitäpä siitä sanomaan paitsi että blääh. Hieman huono valinta maratonille. Toivottavasti Anna-Leena Härkösen Heikosti positiivinen pääruokana maistuu paremmin. Ja kunpa joku opettaisi naapurin tytölle ettei ole soveliasta pimputtaa pianoa kun toinen yrittää maratoonata.

17:27 Hah, jopas oli hauska 232 sivun tuokio Anna-Leena Härkösen parissa. Kertaakaan en sortunut katsomaan kelloa enkä sivumääriä. Se jos mikä tietää aina hyvää kun vaan nautiskelee lukemastaan. Tämän kirjan parissa välillä jopa naurahtaen. Mahtavaa silmälasien pääruokaa. Seuraavaksi Camilla Läckbergin Enkelintekijä. Katsotaan mitä siitä tulee.

18:09 Luinpas tässä välissä vielä Annikka Mutasen Malmivaara! artikkelin Readberrystä. Olen suorastaan ihastunut LongPlayn julkaisemiin hitaan journalismin artikkeleihin ja päätin säästää (vaikka vaikeaa oli) tämän viimeisimmän lukumaratonille. Tästä on vähän vaikea nyt laskea sivuja koska fontin koko ruudulla määrittelee myös sivumäärän, mutta pienimmällä valittavalla fontilla määrittelen nyt itse että sivumäärä on 48.

00:58 Jopas oli tarina. Enkelintekijään jäin koukkuun enkä edes muistanut lukumaratonia kun vaan ahmin tarinaa. Toki siinä välissä pidin taukoja, mutta muuten, jestas miten hienosti koottu tarina. Vau. Mahtava päätös tälle päivälle. Nyt en malta olla kurkkaamatta miten muut ovat pärjäilleet ja sitten pitäisi varmaan mennä maaten. Jos malttaa. Voipi olla että ihan hiukan luen vielä eiliseltä kesken jäänyttä Villijoutsenet kirjaa. Tai jos en enää nyt yöllä jaksa, niin sitten toivottavasti huomenna vielä ennenkuin kello lyö 14:00 jolloin maratonini loppuu. Onpa mennyt päivä nopeasti, mutta todella rentouttavasti.

03:19 En malttanut olla tarttumatta vielä vähän Villijoutseniin, joten kartutin saldoa vielä 72 sivulla. Ellen unien jälkeen enää ehdi lukemaan, niin olen silti tyytyväinen saldoon ja ennen kaikkea onnellinen kun vietin näin laadukkaan päivän.

14:00 Maratoni ohi. Hyvää fiilistä pukkaa edelleen. Käynpä heti päivittämässä lopputuloksen Hys, äiti lukee nyt! blogiin ja kirjoitan jonkun näköisen yhteenvedon kirjoista myöhemmin. Nyt pitää hakea Tytär kotiin kun julmasti nakkasin hänet evakkoon maratonin tieltä, mutta joskus pitää tehdä mitä pitää tehdä.



{nautitut annokset}
Päivi Koukkari: Hidasteita. 100 sivua.
Anna-Leena Härkönen: Heikosti positiivinen. 232 sivua.
Annikka Mutanen: Malmivaara! (LongPlayn julkaisema artikkeli). 48 sivua.
Camilla Läckberg: Enkelintekijä. 486 sivua.
Jung Chang: Villijoutsenet. 72 sivua.

{lopputulos}
100 + 232 + 48 + 486 + 72 = 938 sivua

2 kommenttia:

  1. Hyvä suoritus! Kirjoista yhtään en ole lukenut mutta Härkönen ja Läckberg ovat molemmat takaraivossa "joskus voisi lukea"-listalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha, kiitos! Hieman hävettää ettei tonni mennyt rikki, mutta ensikertalaiseksi hyvin kuitenkin. Kait. Läckberg oli itsellekin uusi tuttavuus ja olikin hyvä sellainen. Suosittelen. Härkönen on oma kestosuosikki eikä pettänyt tämäkään kirja.

      Poista