tiistai 25. elokuuta 2015

E.L. James: Fifty Shades (Sidottu, Satutettu, Vapautettu)


Vihdoin ja viimein sain myös aikaiseksi tarttua tähän mainetta niittäneeseen kirjasarjaan. Ostin samantien koko sarjan ettei sitten tarvitse miettiä miltä jatko-osat maittaa ja miten henkilöiden tarina jatkuu. 

Täytyy kyllä sanoa, että oli nämä ainakin viihdyttäviä. Ja yllättävän hyvin kirjoitettuja. E L James on totisesti ottanut selvää SM-maailmasta (vai kutsutaanko sitä edes tällä nimellä) vaikka mistä minä tiedän onko ne totuudenmukaisia kuvauksia. Todennäköisesti kyllä tai ainakin on todella vilkas mielikuvitus kirjailijalla jos on heittänyt edes osan niistä hatusta. 

Ei näiden tarkoitus ole kuvata mitään romanttista rakkaustarinaa vaikka tästä sarjasta sellainen tuleekin. On varmaan tarkoituksella tehty mahdollisimman epärealistinen "juoni" (miljonääri, opiskelijatyttö, rakastuvat, tyttö muuttaa miehen jne), koska silloin saa mielikuvituksen kunnolla liikkeelle. 

Kuten sanottu, viihdearvoa näistä ei puuttunut, vaikkakin tuo viimeinen osa olisi saanut jäädä kirjoittamatta. En oikein saanut siitä mitään irti. Liikaa toistoa. Toinenkin osa oli vähän siinä ja siinä. Sen olisi voinut yhdistää tuohon ensimmäiseen. Tulipahan luettua ja olikin piristävää vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti